Most Európa jön! Nagy európai vita, a választások milyen válasz mellett állnak ki?

mai Európa
Európa most

Most Európa jön! Nagy európai vita, a választások milyen válasz mellett állnak ki?

Itt is személyes véleményem, hogy Európa feszegeti a kihívások miatt mai Európa kereteit – politikai értelemben!

Egyes tagállamok szeretnék tovább mélyíteni az Európai Unió integrációját, beleértve egy közös európai védelmi politikát, adóügyek harmonizálását és egy közös európai hadsereg létrehozását.

Mások viszont óvatosabbak vagy ellene vannak a további integrációval szemben, és inkább a tagállamok szuverenitását szeretnék megtartani.

Azonban – mérsékelt demokrata szemmelEurópa most jön, vagy elkezd porladni. A választás erről is szól most Európa országaiban.

Egyesek szerint mélyebb gazdasági integrációra van szükség az euróövezet stabilitásának növelése érdekében, míg mások félelmüket fejezik ki a szuverenitás elvesztése miatt.

Magyarországon – mérsékelt demokrata vélemény – hiányzik az euro adta  lehetőség, több és jobb lenne a stabilitás gazdaságban, piacokon stb.

Mai Európa
Mai Európa

Hol maradt el a migráció valós kezelése Európában? Itt mérsékelt politikai javaslat volt az elő-Európa létrehozása, mint régen Ausztrália kialakulása.

Néhány ország szigorú határellenőrzéseket és a migrációs folyamatok szigorítását támogatja, míg mások az emberi jogok tiszteletben tartását és a menekültek befogadását szorgalmazzák.

Kétségtelen az egyik legfeszítőbb kérdés a mai Európa vita során a migráció kezelése, megőrizve  Európa lényegét!

Mindenki más okot lát……azonban a következő európai vita tényekben le is kési a  problémákat pl. Magyarországon, Szlovákiában stb.

Az EU-ban az utóbbi időben fokozódott az aggodalom, jogos ellenérzés a demokratikus értékek és a jogállamiság megsértése miatt egyes tagállamokban.

Ezek az európai viták kiterjednek a jogrendszer függetlenségének, a médiaszabadságnak, a korrupció elleni küzdelemnek és más demokratikus alapelveknek a kérdésére.

Hozzászólás